Sunday, July 06, 2014

Medan, Indonesia

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Sekian lama tak menghupdate blog ni
Malas atau sebab lain?
Ahh...malas kot
Mengaku je la...huhuhu

Oleh sebab di hari Ahad bulan Remdan yang mulia ini Aku bekerja
So...isilah masa lapang semasa ketiadaan pelanggan
Lagi pula banyak cerita sebenarnya

Cerita yang paling lama selepas posting yang lepas adalah
Trip Aku dan kawan2 ke Kota Medan
Lewat April 2014

Ringkasnya tidak lah begitu mengujakan
Perjalanan ke Tasik Danau Toba dari airport Kuala Namu mengambil masa lebih 5 jam
Dari jaga, tidur, jaga lagi, tidur lagi masih belum sampainya kita hehehe
Ditambah pula Aku yang masih pening akibat mabuk naik kapal terbang lalalala

Sesampainya di Tasik Danau Toba kami terus menaiki feri untuk ke Pualu Samosir
Pualu Samosir penuh sejarah perihal kaum Batak dan ....
SHOPPING
Sedia maklum bagi Aku percutian adalah rehat bukan shopping

Kami menginap semalam di danau Toba dan
Keesokan harinya kami terus ke Kota Medan
Di Kota Medan lagilah banyak tempat shopping
Tapi tidak seheaven di Bandung dan Jakarta

Menginap semalam lagi di Medan sebelum esok petangya kami berangkat pulang
Maaf jalan penceritaan yg sangat ringkas
Lama dah pergi, dah tak ingat cerita detail
Jom Aku belanja tengok gambar..

Awal pagi dalam bas ke KLIA


with criminal patner Achik Dayah



seronok dpt holiday ngn adik2

dlm kpl torobang

nmpak tak saya cover mabuk tu...

bukan MH370

udah sampei


ade sesi testing food plak dlm bas ni...beriya org tu mencoba huhuhu

Eh x sampai lagi ke dah 3 kali jaga nih!

famous simcard kat Indo

nak ke Pulau Samosir...cantek feri die...ala ala cruise gitu

masing2 ngn hp











pengamen...nyanyi lagu Tegar


kawan2 opis

sgt terbaekk






istana Maimoon

Teh Botol hanya ada kat Indo

mau pulang suda...

Airport Kuala Namu, Medan


Bye..

Saturday, April 12, 2014

Khasiat Excel Tea

                                                              السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Selamat Pagi...sebab saya menaip waktu ni time pagi yang indah
Alhamdulillah...diberikan kesihatan walau dalam kegawatan air sekarang
Nak sambung story pasal Excel Tea from SNE

Pernah tak korang berdiet sampai rasa nak pengsan tapi berat masih sama
Pernah tak korang berpuasa, sebelum buka perut nampak ramping
tapi bila dah berbuka..tengok perut aik cam preggy 2 bulan...hehehe
Atau
Pernah tak korang rasa berat dah kurang ni tapi ukur lilit hips dan waist masih sama
Aha...!

Semua di atas tu adalah antara pengalaman saya
Untuk makluman berat badan saya sekitar 57kg dan kekadang leh cecah 59kg
Sangat rimas kalau ada org komen dengan pelbagai tanggapan
Kejap org kata nampak chubby
Kejap org kata eh nampak dah slim la
Mula terfikir "eh selama ni aku nampak gemuk sangat ke?"
Untuk berat badan saya yang ideal mengikut BMI adalah tidak melebihi 55kg
Sesetengah orang perempuan yang dan beranak ni ada part yang memang tak boleh slim
hehehe....

Nak dijadikan cerita...walau baru sebulan saya meminum excel tea tapi  ukurlilit pinggul saya dan kurang sikit
Di pejabat saya ni ada laluan yang dulunya saya tak lepas sebab sangkut ...hish
Agak2 pinggang n pinggul amber chia je kot yg boleh lepas
Tapi kan baru2 ni saya beranikan diri untuk mencuba laluan itu
hush....boleh kau
Tak melompat2 makcik ni cam kera dapat burger king
Ape2pun kena istiqomah lah
Jangan baru ada perubahan sikit dan stop 
Maklumla kita makan setiap hari...
Makan pun bukan jaga sangat
So....kena jaga kesihatan dan penampilan kalau nak cantik



satu kotak ada 30 uncang...tapi saya gunakan 1 uncang untuk 3 kali minum
sehari minum sekali saja, lepas guna masukkan dalam peti ais
esok malam tinggal tuangkan air panas sahaja
In sha Allah boleh tahan 3 bulan tau...

Harga RM 90 sekotak (bukan ahli)
Harga RM 75 sekotak (untuk ahli)
Boleh Cash On Delivery tapi area Setia Alam sahaja
Plz Wasep saya dahulu 017-605 2962

Tuesday, April 08, 2014

Masalah Jerawat Dan Penyelesaiannya

                                                                                                        السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Memang sudah lama blog ini tidak diupdate
Sebab pertama "MALAS"
Kedua "No More Laptop or Note Book" warrgghh sedey
Ketiga "Takmo Selfie Coz JERAWAT!!!!"

Entah kenapa sejak setahun yang lalu
Muka saya disakiti jerawat yg seolah2 tiada kesudahan
Seyesli moral down, saya seorang yg sgt sukakan kecantikan
Tapi entah kenapa jerawat boleh tumbuh

Pelbagai rawatan dan produk telah saya cuba
Termasukla produk makanan yg sgt glamour sekarang
Minum Pagi n Malam, bershaker2 bagai
Tapi tetap jerawat meminati wajah saya ini huhuhu

Selain produk kecantikan, saya juga mengunjungi pusat kecantikan wajah
Ala yang terkenal sampai masuk tv tu...maaf saya takmo beritahu
Sebab...tak berkesan langsung
Sudahnya saya ke klinik untuk buat pemeriksaan doktor
Doktor hanya beritahu, "Ini perubahan hormon"
Makaiiii...lamanya hormon ni nak serasi
Dekat setahun koott..
Lastly saya pasrah...hanya berkata dalam hati
"suka hati kau la nak kuar jerawat"

Tapi yg peliknya saya masih berikhtiar..hehehe
Saya mula kurangkan makanan berminyak, fastfood n pedas2
Minum air kosong lebih banyak
dan tiap2 malam n pagi saya akan minum air kosong bersama lemon
Saya baca kat internet ianya untuk buang toxin dalam badan
Alhamdulillah..nmpak cam kurang sikit jerawat tu
Mungkin betul cara pemakanan saya yang tak betul
Walaupun saya ni kuat berdiet tapi saya suka makanan yg bergoreng
Terutama spagetti olio, mee goreng mamak n lain2 hehehe

Bila muka dah berjerawat ni mulala rasa rendah diri nak bergambar
Tapi Alhamdulillah wajah saya kini telah pulih
Nak tahu bagaimana
Mulanya susah saya nak percaya produk2 makanan ni
Tapi sebab dah pelbagai cara cuba dan beriban2 jgkla habis duit
Saya nekad, apa salahnya cuba lg
Alhamdulillah sgt2 dah ada perubahan
Produk ni sbnrnya dah lama ada kat Malaysia
Tapi sbb dulu muka ok so x pernah nak kisah pun

Diingatkan bahawa citer saya ni adalah benar
Saya suka menggunakan diri sendiri sebagai testimoni
Kalau x ok saya tak akan syorkan
Tapi produk ni betul2 berkesan buat saya
Sila la menatap gambar2 saya sebagai testimoni
Gambar2 tersebut adalah natural tanpa edit maupun sebarang app kamera seperti 360 dan sebagainya...

 waktu ni saya sudah tidak berani untuk memakai sebarang makeup atau krim muka, jadi saya hanya melakukan cucian muka sahaja . boleh lihat banyak jerawat dan acne2 yag tumbuh melata bagai dibaja organik...puuii

 Januari 2014 saya dah mula minum air kosong bersama hirisan lemon setiap malam dan pagi.
Februari 2014 maka bermula la perubahan sedikit demi sedikit. ..Alhamdulillah
 inilah wajah saya sekarang, saya hanya mengoles safi balkis sahaja setiap pagi tanpa sebarang makeup dan bedak.
Itu sebab muka ada nampak cam berminyak2 sket pasal tiada sebarang bedak
Alhamdulillah sgt2 jerawat dan akne dah takde hanya nk hilangkan parut2 jerawat je...
Itupun dah mula pudar...
Maaf sekiranya dah jelak dengan promosi2 barang ni...
Tapi boleh nilai sendiri berdasarkan perubahan gambar2 saya ni..
Dengan izin  Allah dan produk inilah yang telah merawat jerawat dan kesakitan saya



 Inilah dia antara rutin saya setiap malam, minum excel tea dari sne marketing untuk membuang toxin dalam badan.
Makan la apa produk kecantikan sekalipun tapi kalau toxin dalam badan masih menebal, ianya takkan berkesan.
Saya mula minum ni dari Mac 2014.



Ha...inila kesayangan saya sekarang
Start Februari 2014 saya mula memakan SNE kapsul setiap pagi dan malam dengan hanya 1 kapsul sahaja
Fungsi sama seperti Excel Tea tapi lebih mengubati sebab saya ada migraine dan gastrik
lepas sebulan mengambil SNE kapsul barulah saya meminum Excel Tea dan Beutskin Essence
Sebenarnya produk ni dah lama terkenal kan
Ala yang Adira AF dan Scha Alyahya makan tu
Memang dulu saya tak pandang pun sebab ye la muka time tu takde problem
tapi memang tak akan rugi sebab bukan sahaja untuk kecantikan wajah tapi juga untuk kesihatan
lagi2 yang nak kuruskan badan

Rutin saya untuk produk ini
Pagi, 2 jam sebelum sarapan
2 kapsul SNE

Malam, 2 jam lepas dinner atau sebelum tidur
secawan excel tea dan 2 kapsul Beutskin Essence

Kalau saya berpuasa, malam saya minum excel tea bersama 1 kapsul SNE dan 1 Kapsul BE
Cukup,  sebab time puasa tak boleh minum air..
Bole wasep saya 017-605 2962 untuk bertanya pasal produk, harga  atau terus nak order
Pos Laju sehari lepas pembayaran
COD area Setia Alam dan Klang Sentral sahaja..




Saturday, November 23, 2013

Retreat Pengurusan Daerah LZS di A Famosa, Melaka

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Aha..dah masuk November 2013
Alhamdulillah, syukur atas segala nikmat yg dikurniakan
Semoga dapat memperbaiki ibadah
 
Arakian awal bulan kami telah menghadiri Retreat Daerah bg Pengurusan Daerah LZS di A Famosa Resort, Melaka
(suke benor guna arakian)
 
Bertahun dah A Famosa tu dibuka
Tp inilah kali pertama sya menginap di situ..hihihi
So, dari 1 Nov - 3 Nov 2013 sya berada di situ
Tambahan pula bekerja sebagai AJK bg kursus tersebut
 
Malas nak citer panjang
So scrool je la tuk menengok pica yg sya sempat snap